Резонанс
29 липня 2016
Викладачів українських ВНЗ, що відвідали конференцію у Криму, перевірять СБУ та Генпрокуратура
У Міністерстві вважають, що ці викладачі "втратили моральне право навчати й виховувати молоде покоління українських фахівців".
news-image

Міністерство освіти України просить Службу безпеки і Генпрокуратуру дати належну правову оцінку діям українських викладачів, які відвідали в Криму наукову конференцію. Про це йдеться в заяві МОН, передає «Є!»

У міністерстві також заявили, що очікують від вчених рад вищих навчальних закладів "принципової оцінки дій працівників, які де-факто стали на бік країни-агресора, підтримали антиукраїнську резолюцію" наукового заходу "втратили моральне право вчити і виховувати молоде покоління українських фахівців".

Міністерство підкреслює, що жоден з українських науковців не перебував на згаданій «конференції» як представник свого університету.

Київський Національний педагогічний університет ім. Драгоманова та Дніпропетровський Національний університет засудили вчинки своїх працівників, які до того ж, з`їздили до Криму, не оформлюючи ні відгулів, ні відпустки, що є порушенням трудового законодавства, за яке передбачене звільнення з роботи.

Із Запоріжжя МОН отримало відповідь, що лише один викладач Запорізького державного університету відвідував вказаний захід в Криму, перебуваючи у відпустці.Водночас низка інших запорізьких викладачів, чиї прізвища було згадано в повідомленнях ЗМІ, за наданою інформацією, участі в «конференції» не брали, - йдеться в заяві.

У заяві зазначається, що згідно законодавству, звільнити чи прийняти на роботу має право лише керівник ВНЗ.

У міністерстві звернулися у СБУ та Генпрокуратуру із проханням дати належну правову оцінку цим діям та зазначили, що відвідування таких заходів в Криму виглядає як визнання "російської приналежності" Криму.

Нагадаємо, конференція "Російська мова в полікультурному світі" тривала в Ялті з 8 по 11 червня, в ній брали участь викладачі та науковці з 10 країн, включаючи представників з вишів Києва, Запоріжжя, Дніпра.
 

Читайте також: Викладачі з України взяли участь у науковій конференції у Криму