Українці зможуть купувати валюту без паспорта
НБУ спростив проведення операцій з готівковою іноземною валютою.
news-image

Населення зможе купувати і продавати валюту на суму до 150 тисяч грн без паспортів. Про це йдеться в постанові Правління НБУ № 364 від 02 серпня 2016 року "Про внесення змін до Інструкції про порядок організації та здійснення валютно-обмінних операцій на території України", передає «Є!» із посиланням на Економічну правду.

Як зазначається, досі фізична особа, яка мала намір здійснити купівлю, продаж або конвертацію (обмін) іноземної валюти на будь-яку суму, мала надати документ, що посвідчує особу та її резидентність.

Тривалий час населення продає банкам більше валюти, ніж купує. У січні-липні 2016 року чиста купівля банками валюти у населення сягнула 1,9 млрд дол. З огляду на стабілізацію ситуації на валютному ринку правління НБУ вважає за можливе лібералізувати вимоги до проведення валютообмінних операцій фізичними особами, - повідомили у прес-службі.

Тому з 10 серпня 2016 року, коли постанова № 364 набуде чинності, фізичні особи зможуть проводити обмін валют на суму до 150 тис. грн. в еквіваленті без надання документів.

Вимога надання документів при здійсненні операцій на суму понад 150 тис. грн. лишилася відповідно до законодавства України про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, або фінансуванню тероризму.

Читайте також: У «Батьківщині» пообіцяли дати оцінку заявам Надії Савченко