Суспільство
3 серпня 2016
Турецька журналістка вирішила, що коди з гри GTA - це шифр заколотників (відео)
Журналістка стверджувала, що під час обшуку в студентському гуртожитку був виявлений блокнот із записами, що вказують до підготовку заколоту.
news-image

Кореспондент турецького каналу ATV в репортажі про підготовку збройного перевороту в країні показала перед камерою листок з написами, які вона визнала секретними кодами заколотників, передає «Є!» із посиланням на ТАРС.

Журналістка розповіла, що під час обшуку в студентському гуртожитку був виявлений блокнот із записами, що відкрито вказують на причетність його власників до підготовки заколоту.

Демонструючи лист з блокнота перед камерою вона пояснює, що на записці видно напис "GTA IV. Обман" і слова - "життя", "гроші", "танк", "зброя". Кореспондент ATV робить висновок, що все це відкрито вказує на причетність студентів до повстань.

Насправді ж, виявилося, що це коди для комп'ютерної гри GTA, за допомогою яких герой отримує переваги при проходженні.

Нагадаємо, у ніч на 16 липня в Туреччині була здійснена спроба перевороту групою заколотників з лав армії. Основне протистояння розгорнулося в Анкарі та Стамбулі. Тоді загинули 246 осіб, не рахуючи заколотників, більше 2 тисяч отримали поранення.