Події
4 серпня 2016
У Маріуполі керівник установи отримував щомісячно близько 140 тис $ хабарів за видачу «паспортів моряка»
СБУ викрила на хабарництві начальника філії Інспекції з питань підготовки моряків та його підлеглого.
news-image

Співробітники СБУ викрили на хабарництві начальника Маріупольської регіональної філії Інспекції з питань підготовки та дипломування моряків, передає «Є!»

Правоохоронці встановили, що керівник разом з підлеглим через фірму-посередника систематично отримували гроші за видачу "паспортів моряка". Вони оформлювали документи без проведення необхідної підготовки та перевірки якості навчання кандидатів. Чиновники також забезпечували формальну здачу екзаменів у Державній кваліфікаційній комісії інспекції, - повідомили в СБУ.

Співробітники спецслужби задокументували видачу незаконних документів понад 250-ти майбутнім морякам. Залежно від ситуації, розмір хабара складав півтори-дві тисячі доларів США.

За попередніми оцінками чиновники заробляли, в середньому, сто сорок тисяч американських доларів на місяць.

Правоохоронці "взяли" комерсанта-посередника в офісі під час отримання майже 1,5 тисячі доларів від чергового кандидата.

Начальника філії та старшого спеціаліста інспекції оперативники СБУ затримали на робочих місцях після оформлення неправомірних документів на ім’я цього моряка.

Під час обшуків у офісах фірми посередника та службових кабінетах чиновників правоохоронці вилучили незаконно оформлені пакети документів та "чорну бухгалтерію", яка доводить систематичне отримання грошей від претендентів на видачу паспорта.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України.

Читайте також: Спортсмени збірної України заявили телеканалу «Росія 24», що росіян відсторонили від Олімпіади несправедливо (відео)