Київ
4 серпня 2016
У Києві слідчий поліції вимагав гроші від чоловіка, що постраждав від розбійного нападу
23-річний поліцейський запросив хабар у розмірі 5 тисяч гривень.
news-image

Як повідомили у ГУНП в м.Києвї, до управління поліції звернувся 26-річний заявник і повідомив, що на нього напали і відібрали цінні речі, в тому числі й мобільний телефон, передає «Є!»

Втім, вдома киянин виявив, що телефон не викрадений.

26-річний мешканець столиці повідомив до поліції про скоєний відносно нього розбійний напад у Деснянському районі. Правоохоронці одразу розпочали кримінальне провадження, досудове розслідування якого було доручено одному зі слідчих управління поліції цього ж району. Киянин повернувся додому, заспокоївся і виявив, що мобільний телефон у нього не відібрали, насправді він лежав у кишені штанів. Тож наступного дня свідомий чоловік розказав про це слідчому, - повідомили у відомстві.

Однак працівник поліції порядність не оцінив. Замість того, щоб займатися розслідуванням тяжкого злочину, 23-річний слідчий вирішив чесність чоловіка використати на свою користь.

Погрожуючи, що потерпілий може перейти в статус підозрюваного за завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину – ст.383 КК України – запросив «відкуп» у розмірі 5 тисяч гривень.

На роздуми слідчий дав пару днів.

Оперативники УВБ Києва зафіксували факт прийняття хабарником першої частини неправомірної вигоди – 2 тисячі гривень, а після отримання ним решти – разом зі співробітниками СБУ та прокуратури затримали поліцейського у його ж службовому кабінеті, - розповіли в поліції.

Під час санкціонованого обшуку за місцем мешкання слідчого було виявлено гроші, що залишились від першої передачі. За фактом розпочато кримінальне провадження, яке інкримінується ч.3 ст.368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України.

В порядку ст.208 КПК України слідчого взято під варту.

Читайте також: У Маріуполі керівник установи отримував щомісячно близько 140 тис $ хабарів за видачу «паспортів моряка»