Резонанс
5 серпня 2016
Міністр спорту заступився за українських олімпійців, які підтримали Росію
Ігор Жданов вважає, що у спорсменів немає часу стежити за політикою.
news-image

Російським пропагандистам вдалося приспати пильність та спровокувати окремих спортсменів, які не усвідомлювали політичних наслідків своїх слів. Так написав у Фейсбуці міністр молоді та спорту України Ігор Жданов, коментуючи висловлювання членів української олімпійської збірної щодо несправедливості відсторонення російських спортсменів через допінговий скандал, передає «Є!»

Міністр зауважив, що з командою проведена "жорстка" розмова та інструктаж про необхідність уникати спілкування з російськими ЗМІ. Крім того, Жданов вважає, що у спорсменів немає часу стежити за політикою.

Не варто вішати ярлик на всю команду, через те, що російським пропагандистам вдалося приспати пильність та спровокувати окремих спортсменів, які не усвідомлювали політичних наслідків своїх слів.

Маємо розуміти - в команду ми набираємо не політологів і журналістів, а спортсменів, які 90% часу займаються тренуваннями в напівзакритому режимі і не дуже стежать за політикою та інформаційним полем.

Без вдалого монтажу та перекручування з боку росТБ також не обійшлося. Ситуація неприємна. Всі в команді шкодують, що так сталося, - написав він.

Ігор Жданов вважає, що з часом цей "неприємний епізод" забудеться.

Давайте робити всі висновки після Олімпіади. Зараз вся увага і всі зусилля, в тому числі вболівальників, мають бути спрямовані на результат для України. Цей неприємний епізод з часом забудеться, а перемоги наших спортсменів назавжди увійдуть в історію, - підсумував міністр.

Нагадаємо, на телеканалі «Росія 24» вийшов сюжет, у якому деяки спортсмени збірної України заявили, що росіян відсторонили від Олімпіади несправедливо.

Спортсмени збірної України заявили телеканалу «Росія 24», що росіян відсторонили від Олімпіади несправедливо

Джерело: http://www.ednist.info/news/48418

Спортсмени збірної України заявили телеканалу «Росія 24», що росіян відсторонили від Олімпіади несправедливо

Джерело: http://www.ednist.info/news/4841

Спортсмени збірної України заявили телеканалу «Росія 24», що росіян відсторонили від Олімпіади несправедливо

Джерело: http://www.ednist.info/news/484
Читайте також: Спортсмени збірної України заявили телеканалу «Росія 24», що росіян відсторонили від Олімпіади несправедливо (відео)