Резонанс
11 серпня 2016
Євгена Панова викрали в Запорізькій області, - брат Ігор
Родич стверджує, що його брат ніколи б з власної волі не поїхав до Криму, він був зосереджений на допомозі АТО.
news-image

Євген Панов був викрадений в Запорізькій області і вивезений до Криму. Таку версію розвитку подій повідомив  його брат, Ігор Котелянець, передає «Є!» із посиланням на Цензор.НЕТ.

Мій рідний брат Євген, житель міста Енергодар Запорізької області, в суботу вранці 6 серпня виїхав на зустріч із друзями і пропав, - розповідає Ігор.

Цю поїздку заздалегідь він не планував, в ці дні він збирався поїхати в Запорізький військовий госпіталь на планову реабілітацію, після участі в АТО. В останній момент поїздку в госпіталь довелося скасувати, Євген на своїй машині поїхав до друзів на дачу.

Зателефонував він дружині в суботу ввечері, сказав, що у нього все нормально, і пообіцяв, що в неділю, а найпізніше в понеділок вранці буде вдома.

Оскільки у нього старий телефон і він часто сідає, то дружина спокійно чекала його вдома, і лише факт, що він не передзвонив в неділю у неї викликав тривогу. Коли в понеділок Євген не повернувся, дружина зателефонувала рідним.

Ми кинулися його шукати. Дізналися, де він, тільки в середу, із засобів масової інформації, - повідомив Ігор.

Він завжди повідомляв дружині, де він або коли повернеться, намагався її не засмучувати своєю відсутністю. Він точно не міг організовувати ніяких військових заходів після демобілізації у вересні 2015 року. Він пішов з головою в роботу - водій, електромеханік на Запорізькій АЕС, паралельно займався громадською діяльністю - створив громадську організацію допомоги ветеранам АТО, але найголовніше, вони з дружиною планували завести дитину. Ви ж розумієте, що людина, яка любить дружину і хоче дітей, не буде наражатися на небезпеку, - сказав він.

За словами Ігоря, його брат ніколи б з власної волі не поїхав до Криму, він був зосереджений на допомозі АТО.

Євген вважав, що Крим пішов і пішов, а його завдання зосередитися на волонтерстві та громадській роботі, яка допоможе зберегти мир в рідному Енергодарі . Його турбувала ситуація на фронті, ми її обговорювали, але Крим йому був байдужий, - зазначив він.

Я боюся, що Євгена викрали і відвезли до Криму не просто для того, щоб видати в якості організатора якоїсь неймовірної змови. Таким чином, Кремль може обгрунтувати свій повномасштабний наступ на Україну.

Про інсценування ж говорять і безліч нестиковок в сюжетах, які транслюють російські канали. Кажуть, що зловили 15 чоловік, а показують лише його одного. Вся зброя знята в одному місці, а він сам в іншому.

Речі, які показують, як нібито його - насправді йому не належать, у нього є рюкзак, з яким він був в АТО, але він зовсім інший, він стоїть вдома, на балконі. А це означає, що Євген не планував довгих поїздок, він поїхав з маленької дорожньою сумкою.

Камуфляж і берци його теж вдома. він поїхав в спортивних штанях і футболці, яку одягав на природу, - дивно, що це за диверсійна група в треніках, - сказав Ігор.

Нагадаємо, Федеральна служба безпеки Російської Федерації 10 серпня опублікувала офіційну заяву, в якій стверджує, що в окупованому Криму запобігли терактам, "підготованим Головним управлінням розвідки Міністерства оборони України, об'єктами яких були визначені критично важливі елементи інфраструктури і життєзабезпечення півострова".

У Міністерстві оборони України спростували інформацію, поширену ФСБ РФ, про участь підрозділів Головного управління розвідки в диверсійної діяльності на території АР Крим та назвали заяви ФСБ спробою виправдати агресію РФ на території півострова.

У Головному управлінні розвідки (ГУР) Міністерства оборони України спростовують інформацію ФСБ РФ про нібито спроби прориву з боку "диверсійно-терористичних груп" з числа бійців ГУР Міноборони і нібито їх затримання в Криму. За словами представника управління ГУР Міноборони України Вадима Скібіцького, заява ФСБ РФ про "ДРГ ВСУ" в Криму - це один з елементів підбурювання і дестабілізації ситуації в Україні.

Президент Петро Порошенко заявив, що звинувачення з боку Росії є приводом для чергових військових погроз на адресу Української держави.

Читайте також: Чубаров повідомив, для чого ФСБ розповідає про українських диверсантів