Події
15 серпня 2016
Результати ЗНО фальсифікували на користь дітей чиновників, нардепів та їх помічників
З 2008 року близько 2000 осіб поступили у ВНЗ незаконно.
news-image

Генпрокуратура направила до суду обвинувальний акт щодо директора Українського центру оцінювання якості освіти Ігоря Лікарчука та його двох заступників та ще чотирьох осіб. Про це повідомили в ГПУ, передає «Є!»

Керівництвом УЦОЯО з метою особистого збагачення та кар'єрних міркувань у 2008 році створено злочинну організацію, яка завищувала результати оцінювання абітурієнтів шляхом внутрішнього втручання в комп'ютерні системи, - повідомили у відомстві.

Так, у 2014-2015 роках слідством встановлено завищення результатів оцінювання понад 200 осіб, а всього з 2008 року - близько 2000.

Також в Генпрокуратурі повідомили: завищення результатів ЗНО надало переваги у доступі до вищої освіти сотням абітурієнтів, переважно дітей керівників органів державної влади вищого рівня, правоохоронних органів, працівників системи освіти, народних депутатів та їх помічників. І, таким чином,  обмежило можливість отримання освіти талановитою молоддю.

На цей час завершено досудове розслідування за фактами створення злочинної організації, привласнення та легалізації нею бюджетних коштів у сумі понад 4 млн грн.

Зазначається, що Генеральною прокуратурою України забезпечується поновлення прав потерпілих, за наслідками чого вже відраховано 26 студентів, що подали недостовірні дані про результати ЗНО та відповідні документи направлено до вищих навчальних закладів ще стосовно 174 осіб.

Нагадаємо, у липні Печерський суд Києва обрав Ігорю Лікарчуку запобіжний захід у вигляді 1 місяця домашнього арешту.  

Читайте також: Київ отримав вакцину від сказу (адреси)