Події
16 серпня 2016
У мережі з’явилося відео сутички працівників НАБУ і ГПУ
На відео співробітників прокуратури зображено "жертвами свавілля НАБУ".
news-image

В мережі з’явилось відео сутички НАБУ і ГПУ, що відбулася 12 серпня, на якому співробітників прокуратури зображено "жертвами свавілля НАБУ". Запис опубліковано користувачем Carl Gun, це єдине відео на його каналі в Youtube, передає «Є!»

Як повідомлялося, 12 серпня під час проведення прихованого спостереження за об’єктом в одному із кримінальних проваджень, розслідуваних детективами НАБУ, до приміщення, в якому перебували працівники Бюро, намагалися проникнути працівники Генпрокуратури, у зв’язку виявленням стаціонарного посту спостереження за своїми співробітниками за адресою вул. Симона Петлюри, 7/9 у Києві, який вони вважають незаконним.

У НАБУ заявили, що усі слідчі дії за місцем інциденту відбувалися за рішенням суду у повній відповідності до закону.

12 серпня Начальник департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генпрокуратури Володимир Гуцуляк заявив про побиття спецназом НАБУ 3 співробітників прокуратури  у Києві. 

Водночас, директор НАБУ Артем Ситник заявив, що ГПУ затримала двох "технічних" працівників НАБУ, які проводили негласні слідчі дії. Ситник уточнив, що співробітників НАБУ тримали в кабінетах і у підвалі Генпрокуратури.

В той же час, представники ГПУ протримали працівників НАБУ протягом 11 годин. Є факти того, що проти них застосовувався фізичний і психологічний вплив, - сказав він.

Крім того, з розповіді співробітників НАБУ випливає, що Сус (прокурор департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки ГПУ) був присутній при погрозах розправою у будівлі ГПУ і допиті. Зокрема цьому працівнику він сказав "Вам кришка".  

Читайте також: Вболівальники освистали російського боксера після перемоги на Олімпіаді