Суспільство
16 серпня 2016
Мультимільйонер і «Найбажаніший наречений Америки» отримав рік в'язниці
Два роки тому Гурбакша Чахала покарали 25 годинами громадських робіт і трирічним випробувальним терміном.
news-image

У США суд Сан-Франциско виніс вирок 33-річному успішному бізнесменові індійського походження і фахівцю з інтернет-технологій Гурбакшу Чахалу, передає «Є!» із посиланням на The San Francisco Examiner.

Кілька років тому мультимільйонер Чахал заслужив титул "Найбажанішого нареченого Америки". При цьому його неодноразово викривали в побитті жінок.

За рішенням суду Гурбакш Чахал, який завдав в черговий раз побої своїй подрузі, проведе за гратами один рік. Захист має намір оскаржити вирок.

Два роки тому Чахала покарали 25 годинами громадських робіт і трирічним випробувальним терміном. Його також зобов'язали пройти 52-тижневий навчальний курс з профілактики домашнього насильства.

Тоді мультимільйонер накинувся на свою подругу з кулаками. У той момент він перебував у своєму пентхаусі в Саут-Біч в Сан-Франциско. Побиття тривало близько 30 хвилин (експерти нарахували на тілі жінки сліди від 117 ударів), також Чахал душив свою жертву протягом 20 секунд і чотири рази погрожував їй вбивством.

Поліція затримала бізнесмена на місці злочину і звинуватила його в 47 кримінальних епізодах. Частина звинувачень грунтувалася на відеозапису, що був зроблений системою спостереження в спальні.

16 квітня 2014 року Гурбакш Чахал був визнаний винним в домашньому насильстві і в нанесенні побоїв. Пізніше його звинуватила у побитті ще одна дівчина - громадянка Південної Кореї. Мультимільйонер напав на неї, коли потерпіла стала сперечатися з його охоронцем, кілька разів ударив дівчину, відібрав мобільник і змусив її покинути його квартиру.

У квітні 2016 року по відношенню до Чахала було розпочато новий судовий розгляд, пов'язаний з порушенням умов випробувального терміну і побиттям чергової подруги. Прокуратура просила призначити обвинуваченому в якості покарання 1,5 роки тюремного ув'язнення.

Гурбакш Чахал народився в Індії, коли йому виповнилося чотири роки, родина емігрувала до Каліфорнії. Вже з дитинства Чахал відкрив власний бізнес. Він кинув навчання в школі і став створювати ІТ-стартапи, не виходячи з власної спальні.

У 18 років Чахал продав свій проект ClickAgents, що надає рекламні послуги в інтернеті, за 40 мільйонів доларів. Через чотири роки Гурбакш створив компанію BlueLithium, яка стала першопрохідцем у відстеженні дій інтернет-користувачів. Попит на отримані дані формують рекламщики. У 2007 році BlueLithium була продана інтернет-холдингу Yahoo! за 300 мільйонів доларів.

Сім років тому його нагородили титулом "Найбажанішого нареченого Америки".

У 27 років Гурбакш Чахал видав автобіографію.

У 2009 році він заснував компанію RadiumOne, яка через п'ять років зайняла дев'ятий рядок у списку найбільших гравців на ринку онлайн-реклами, ставши однією з перших компаній, яка стала підлаштовувати рекламний контент під інтереси конкретного користувача, зареєстрованого в Facebook і Twitter. У 2014 році, після скандалу з побиттям подруги, Чахал був змушений покинути пост гендиректора RadiumOne.

Читайте також: Зірка «Гри престолів» отримав роль в новому серіалі