Події
26 серпня 2016
На Івано-Франківщині сільський голова вимагав 500 тисяч гривень хабара
Посадовець діяв через посередника-депутата.
news-image

Як повідомили у ГУНП, на Івано-Франківщині у квітні цього року приватний підприємець звернувся до сільського голови  з проханням про виділення у приватну власність земельної ділянки площею 0,2 га для будівництва автозаправки, передає «Є!»

За надання «практичної допомоги» сільський голова, діючи через посередника-депутата (голову громадського об’єднання) вимагав 500 тисяч гривень хабара.

25 серпня посадовців було затримано правоохоронцями під час отримання другої частини хабара. Всього хабарники встигли отримати 475 тисяч гривень незаконного прибутку.

Предмет хабара вилучено.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Дане правопорушення передбачає від 8-ми до 12-ти років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю строком до 3-х років, з конфіскацією майна.

Наразі тривають слідчі дії та вирішується питання щодо повідомлення посадовцям про підозру та обрання їм міри запобіжного заходу.

Читайте також: Українських каноїстів-тріумфаторів Ігор-2016 зустріли короваєм, квітами та військовим оркестром (фото)