Суспільство
30 серпня 2016
Одесит-випускник Академії внутрішніх справ «заробляв» угонами автівок (фото)
Серед вкрадених іномарок – ексклюзивний позашляховик, власником якого є один з легіонерів відомого футбольного клубу.
news-image

Чотири престижні автівки, які знаходились у розшуку, були виявлені в Одесі під час спецоперації, що проводилась працівниками внутрішньої безпеки Національної поліції України спільно з карним розшуком, передає «Є!»

Серед цих іномарок – ексклюзивний позашляховик Range Rover, власником якого є один з легіонерів відомого футбольного клубу, що був викрадений наприкінці жовтня 2015 року.

Злодії відігнали автівку за сотні кілометрів від столиці та тривалий час переховували в Одесі. Коли для ексклюзивного автомобіля нарешті знайшли гідного покупця, зловмисники вирішили косметично його освіжити на одному з міських СТО.

Оперативники ВБ спрацювали миттєво – позашляховик прямісінько з мийки доставили до поліцейського відділку. Незважаючи на те, що кузовні номера машини були перебиті, експерти-криміналісти встановили оригінальний заводський номер, який повністю співпав з номер розшукуваного автомобіля гравця футбольного клубу.

Також від працівників СТО було отримано інформацію щодо особи, яка пригнала до них цей джип, - розповіли в одеській поліції.

В цей самий час до карного розшуку одеської поліції звернулася місцева мешканка. Жінка розповіла, що у вересні минулого року її знайомий позичив у неї 27500 доларів США, залишивши у вигляді застави свій Range Rover. Одеситка бачила паспорт чоловіка, а тому нічого лихого не запідозрила. Однак, через десять місяців автомобіль, припаркований під будинком, зник. Тож заявниця припустила, що до цього може бути причетний її боржник.   Перевіряючи цю інформацію, розшуківці надали жінці фото осіб, які знаходяться у спеціальних поліцейських базах. На одному з них вона упізнала свого знайомого.

Також з’ясувалось, що і працівники СТО, і потерпіла, вказують на одну й ту ж особу - 30-річного уродженця Одеси, колишнього випускника Академії внутрішніх справ України. Диплом тоді ще міліціонера одесит отримав, але «професійний шлях» обрав інший. Кілька років тому він вже потрапляв в поле зору правоохоронців за угони автівок. Однак, відповідальності йому вдавалося уникати.  

Під час обшуку у квартирі, де мешкав чоловік, було знайдено фальшиві паспорт і кошти, а також порошкоподібну речовину білого кольору (за висновком проведеної експертизи – кокаїн). Та головне – в дворі будинку зловмисника, у його гаражі та на одній з охоронюваних поблизу стоянок, опера виявили три автомобілі, які перебували у розшуці: Toyota-Rav4 (викрадена у Харкові), Audi A4 (викрадена на території Республіки Молдова) та Reng Rover (викрадений в Одесі), - йдеться в повідомленні відомства.

На всіх автівках «специ» змінили номери, а Audi ще й перефарбували в інший колір за допомогою плівки.

На теперішній час іномарки вилучені та доставлені до управління обласного поліції, їх власники встановлені.

Відносно 30-річного одесита, якого рішенням суду взято під варту, слідчим відділом розпочато кримінальне провадження за зберігання особливо небезпечної наркотичної речовини.   Давати покази щодо викрадених автомобілів він поки що відмовляється, посилаючись на ст.63 Конституції України.

Триває слідство.

Читайте також: Нардепи звернулися до СБУ щодо спроби створення Представницького центру «ДНР» у Чехії