Події
31 серпня 2016
Т.В.О. ректора НАУ, спійманий на хабарі, запевняє, що не з'явився на судове засідання через поганий стан здоров’я (відео)
Адвокат-посередник, який також "важко хворіє", виявлений у закладі громадського харчування, де він вживав алкогольні напої та палив.
news-image

У середу, 31 серпня, затримані на хабарі т.в.о. ректора Національного авіаційного університету та адвокат-посередник вдруге не з’явилися на судове засідання щодо обрання їм запобіжного заходу. З їх слів, причина неявки – поганий стан здоров’я, передає «Є!» із посиланням на НАБУ.

Водночас, Національне антикорупційне бюро України має факти, які вказують на те, що підозрювані можуть ухилятися від явки до суду, прикриваючись погіршенням самопочуття.

Так, наприклад, у медичній довідці, що надійшла детективу НАБУ від Київської міської клінічної лікарні, зазначено, що підозрюваний адвокат у зв’язку з погіршенням стану здоров’я «потребує стаціонарного лікування, а також обмеження рухового режиму». Однак, 29 серпня, коли за офіційною версією захисту він мав перебувати у медичному закладі, детективи НАБУ знайшли його у закладі громадського харчування, де він вживав алкогольні напої та палив, і вручили повістку, - йдеться в повідомленні відомства.

Відповідно до чинного законодавства, розбіжність між інформацією у медичній довідці та реальним станом речей може бути підставою для клопотання про примусовий привід підозрюваних на засідання суду.  

Наступні судові засідання щодо обрання запобіжного заходу даним особам заплановані на 5 та 6 вересня.

Нагадуємо, 26 серпня детективи НАБУ разом з прокурорами САП та співробітниками СБУ затримали тимчасово виконуючого обов’язки ректора Національного авіаційного університету (м. Київ) під час отримання частини хабаря у розмірі близько 3 млн грн (100 тис євро). 27 серпня затриманим т.в.о. ректора НАУ та адвокату-посереднику було повідомлено про підозру за ч.4 ст.368 Кримінального кодексу України. Перше судове засідання з розгляду обрання даним особам запобіжного заходу було призначене на 29 серпня.