Світ
1 вересня 2016
У США 55 осіб заразилися гепатитом А через ввезену з Єгипту полуницю
Майже всі хворі купували смузі в кафе, що використовувало єгипетську полуницю.
news-image

Центр по контролю і профілактиці захворювань в США зафіксував спалах гепатиту А, пов'язаний зі споживанням завезеної з Єгипту полуниці, повідомляє CNN, передає «Є!»

Постраждали як мінімум 55 осіб в шести штатах, заявило відомство в середу. 44 випадки зафіксовано в Віргінії, по чотири - в Меріленді і Західній Вірджинії, по одному випадку - в Північній Кароліні, Орегоні і Вісконсині.

Представники CDC наголошують, що в зв'язку з довгим інкубаційним періодом гепатиту А - від 15 до 50 днів - передбачається, що кількість хворих насправді вище.

Приблизно половина хворих в Віргінії госпіталізована. Спочатку симптоми у деяких постраждалих стали з'являтися в травні, але влада до недавнього часу не могли визначити джерело інфекції. Пізніше стало відомо, що майже всі хворі купували смузі в кафе Tropical Smoothie Café, яке використовувало ввезену з Єгипту полуницю.

Гепатит А - це вірусна інфекція, яка легко передається від людини до людини. За даними CDC, в США щороку реєструють 1700-2800 випадків гепатиту А.

Читайте також: Курс валют на 1 вересня