Світ
5 вересня 2016
КНДР провела пуск трьох балістичних ракет
Дальність їх польоту склала близько 1000 км.
news-image

КНДР здійснила запуск трьох балістичних ракет у напрямку Японського моря. Про це повідомив Комітет начальників штабів Республіки Корея, передає «Є!» із посиланням на ТАРС.

Північ здійснив запуск трьох балістичних ракет з повіту Хванчжу провінції Хванхе-Пукто близько 12:14 за місцевим часом, - наголошується в повідомленні Комітету.

У Комітеті начальників штабів Республіки Корея вважають, що запущені в понеділок КНДР ракети, ймовірно, відносяться до типу "Нодон". .

Балістичні ракети, швидше за все, відносяться до типу" Нодон ". Їх дальність польоту склала близько 1000 км, - зазначає КНШ.

Пуски ракет були проведені через кілька годин після того, як голова КНР Сі Цзіньпін провів переговори з південнокорейським президентом Пак Кин Хе у рамках саміту G20 в Ханчжоу, обговоривши в тому числі і ядерно-ракетну проблему КНДР.

Втім, засоби масової інформації КНДР не повідомляють про будь-які пуски балістичних ракет.
Фахівці японського Міністерства оборони вважають, що запущені в КНДР три балістичні ракети, можливо, впали у економічній зоні Японії. Як повідомив телеканал NHK з посиланням на джерело у відомстві, в міністерстві продовжують збирати докладні дані про ракетний пуск.

За даними агентства Кіодо, міністр оборони Японії Томом Инада перервала інспекцію частини Сил самооборони Японії в токійському районі Неріма після повідомлень про запуск балістичних ракет в КНДР.

За даними місцевого телебачення, оборонне відомство в даний час збирає дані для підтвердження повідомлень про запуск північнокорейських ракет.За інформацією телеканалу NHK, берегова охорона Японії закликає екіпажі всіх судів, які можуть бути в районі передбачуваного падіння запущених раніше в КНДР трьох балістичних ракет, не наближатися до їх уламків, якщо такі об'єкти будуть виявлені в морі. Разом з тим, за даними влади, інформації про можливі збитки після запуску північнокорейських ракет немає.

Це вже не перший запуск ракет в КНДР за останній час. На початку серпня КНДР провела запуск балістичної ракети типу "Нодон", яка впала в воду біля узбережжя японської префектури Акіта, а в кінці місяця ракета була запущена з підводного човна в Японському морі. Подібні дії Пхеньяна незмінно викликають різку критику з боку різних представників світової спільноти, в першу чергу Японії, США і Південної Кореї.

Читайте також: У КНДР за наказом Кім Чен Ина із зенітної установки розстріляли двох чиновників