Події
5 вересня 2016
Сьогодні комітет Європарламенту розгляне безвізовий режим для України
Втім, голосування по Україні наразі не буде.
news-image

У понеділок у комітеті Європарламенту з громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ (LIBE) пройдуть слухання щодо безвізового режиму для громадян Грузії, Косова та України. Про це йдеться у повідомленні Європарламенту, передає «Є!» із посиланням на Європейську правду.

Очкується, що відбудеться голосування комітету за візову лібералізацію з Грузією та Косовом.

Водночас голосування по Україні у вівторок не буде – як пише Укрінформ, за процедурою, воно має пройти під час третього розгляду питання, що може відбутися наприкінці вересня.

У понеділок члени комітету, а також заступник глави МЗС України Олена Зеркаль заслухають доповідь євро депутата Марії Габріел з пропозицією внести Україну у перелік країн, з якими у ЄС діє безвізовий режим.

Початок слухань у комітеті – у понеділок з 16.00 (за Києвом).

Як повідомлялося, 7 липня Комітет Європарламенту у закордонних справах проголосував за те, щоб рекомендувати якнайшвидше скасувати візові вимоги для українських громадян для короткострокових подорожей Шенгенською зоною.

Слід зазначити, що комітет ЄП у закордонних справах має лише допоміжну роль у схваленні безвізового режиму. Головним є комітет з громадянських свобод та внутрішніх справ (LIBE). 

Як відомо, схвалення безвізу з боку ЄС потребує часу з огляду на процедуру. Зокрема, питання скасування віз мають розглянути на засіданні парламентського комітету, після цього - схвалити на пленарному засіданні Європарламенту, і, на завершення, має відбутися його схвалення Радою ЄС (країнами-членами).

Читайте також: КНДР провела пуск трьох балістичних ракет