Суспільство
12 вересня 2016
Марія Гайдар подала прохання про вихід з громадянства РФ
Головне управління з питань міграції МВС Росії приступило до розгляду звернення.
news-image

Марія Гайдар подала прохання про вихід з громадянства Росії. Про це в понеділок ТАРС повідомили в прес-центрі МВС Росії, передає «Є!»

До Головного управління з питань міграції МВС Росії надійшло звернення громадянки Росії М. Е. Гайдар, в якому вона повідомляє:" ... про бажання виходу з громадянства Росії в зв'язку зі вступом до громадянства України і небажання жити і працювати в Росії ... - сказали у відомстві.

В даний час Головне управління з питань міграції МВС Росії приступило до розгляду звернення Марії Гайдар відповідно до Федерального закону N 59-ФЗ "Про порядок розгляду звернень громадян Російської Федерації".

Відповідно до закону, рішення повинно бути прийнято протягом 30 днів.

Марія Гайдар була заступником губернатора Кіровської області Микити Білих.

У липні 2015 року вона була призначена радником губернатора Одеської області України Михайла Саакашвілі. 4 серпня того ж року президент України Петро Порошенко підписав указ про надання їй громадянства і особисто вручив паспорт. У серпні 2015 року Гайдар заявила, що має намір відмовитися від російського громадянства і написала відповідну заяву. Але тоді у Федеральній міграційній службі цю інформацію не підтверджували.

16 січня цього року Саакашвілі призначив Гайдар заступником голови Одеської обласної державної адміністрації з соціальних питань.

10 травня вона написала заяву про відставку, але заявила, що продовжить свою діяльність вже як радник Саакашвілі.

Читайте також: У справі смоленської катастрофи є нові докази