Суспільство
13 вересня 2016
У Росії колишній командир «Альфи» загинув у ДТП після зіткнення з главою охорони Кадирова
Юрій Торшин загинув під час мотопробігу.
news-image

Колишній командир управління Центру спеціального призначення ФСБ, що спеціалізується на боротьбі з тероризмом (Група «Альфа»), Юрій Торшин загинув під час мотопробігу після того, як в нього врізався глава охорони Рамазана Кадироваі Абузайд Вісмурадов, що їхав на триколісному мотоциклі, пише «Газета.Ru», передає «Є!»

Торшин загинув під час мотопробігу, який проводився бійцівським клубом «Ахмат» разом з байкерами з місцевих «Нічних вовків». Президент регіонального відділення цієї організації Альві Мутаєв розповів, що на колишньому командирі спецназу не було ні шолома, ні будь-якої екіпіровки.

За словами Мутаєва, Торшин їхав по узбіччю - з'їжджав з її одного боку на інший. Ніхто з клубу не став говорити йому, як управляти мотоциклом в колоні, бо Торшин був «людиною відомою», пояснив глава відділення «Нічних вовків».

Мутаєв розповів, що Торшин почав різко гальмувати на ділянці дороги з плавним поворотом, після чого впав. На нього відразу ж наїхав Вісмурадов, який їхав ззаду.

Він був уже мертвий. Спочатку думали, що Патріот (позивний Вісмурадова - ред.) теж загинув, але потім намацали пульс. Вісмурадов був без свідомості, у нього була розбита голова. Його посадили в один з автомобілів супроводу і повезли в лікарню, - сказав Мутаєв.

Вісмурадова після інциденту відправили в лікарню в Грозному, а тіло Торшина екстрено доставили в Москву.

Про загибель колишнього командира спецназу «Альфи» стало ще відомо ввечері 12 вересня. Йому було 58 років.

У групі «Альфа» Торшин почав роботу в 1982 році, брав участь у військових діях в Афганістані, двох війнах на Північному Кавказі. Також брав участь в операціях в Беслані і «Норд-Ості».

Читайте також: Фейковий полковник отримував гроші на АТО від волонтерів