Спорт
14 вересня 2016
У Фінляндії нарешті визначились щодо подарунка єдиній олімпійській медалістці
Муніципалітет рідного міста чемпіонки вирішив, що вистачить тисячі євро.
news-image

Боксерка Мира Потконен, яка взяла бронзову медаль на літній олімпіаді в Ріо-де-Жанейро, отримає в подарунок від рідного муніципалітету Хейнявесі 1 000 євро, передає «Є!» із посиланням на Yle.

Як повідомляє місцева газета, до прийняття остаточного рішення у Хейнявесі, особливо в соціальних мережах, бурхливо обговорювалося, який подарунок найкраще підійде для єдиної фінської медалістки останніх олімпійських ігор. Коли рада муніципалітету запропонувала 1 000 євро, багато місцевих жителів визнали це недостатнім подарунком і пропонували виділити Мирі Потконен ділянку землі.

Місцева газета Хейнявесі повідомляє, що деякі місцеві підприємці були навіть готові підтримати будівництво котеджу на ділянці: хтось пропонував виділити ліс для будівництва, хтось подарувати пічку для сауни, а один бізнесмен хотів надати чемпіонці миючі засоби. Але все ж рада муніципалітету вирішила виділити стипендію розміром в 1 000 євро.

Миру Потконен зараз живе в місті Нокіа, який в подарунок виділив їй ділянку під житловий будинок. Своєю чергою, місто Тампере, чий спортивний клуб Потконен представляє, виділило медалістці стипендію розміром в 5 000 євро.

Голова муніципальної ради Хейнявесі Аарнио Хаппонен пояснює, що рада орієнтувався на розмір стипендії, виділеної містом Тампере, а також фінансовим становищем муніципалітету.

Читайте також: Турчинов розповів, чому Україна втратила Крим