Політика
14 вересня 2016
Україна подасть позов на Росію
МЗС подасть позов до арбітражного суду щодо захисту прав та інтересів.
news-image

Порошенко доручив Міністерству закордонних справ подати позов проти Російської Федерації, передає «Є!» із посиланням на Кореспондент.

Україна буде домагатися захисту прав, гарантованих Конвенцією ООН з морського права 1982 року.  

Президент зазначив, що позов подається у зв'язку з грубим порушенням РФ міжнародного права, агресією, яку вона зробила проти України, анексією Криму, порушенням права України на природні ресурси в акваторіях Чорного та Азовського морів.  

Цей позов пов'язаний, в тому числі і з пограбуванням України в сфері енергетичних ресурсів, коли Росія краде нафту, газ, добуваючи їх на морському шельфі України, відбувається крадіжка морських ресурсів і забруднення наших територій з негативним впливом на екологію басейну Чорного моря, зокрема і під час будівництва Керченського мосту, - додав президент.

Порошенко наголосив, що міжнародний арбітраж повинен вирішувати подібні суперечки і висловив надію, що РФ візьме участь в цьому процесі, як підписант Конвенції ООН з морського права, а "не ховатиметься від міжнародних судових організацій, як це було зі створенням міжнародного арбітражу з розслідуванням трагедії літака рейсу МН-17".  

Правда і тверда аргументація перебувають на боці України, - сказав президент.

 

Читайте також: Турчинов розповів, чому Україна втратила Крим