Суспільство
16 вересня 2016
Австрійка подала в суд на батьків за те, що вони публикували її інтимні фото в Facebook
Дівчина звернулась до суду через відмову рідних видаляти фото.
news-image

18-річна мешканка австрійської Карінтії подала в суд на своїх батьків, які протягом семи років без її згоди публікували в Facebook її фотографії. Про це повідомляє The Local, передає «Є!»

За словами позивачки, з 2009 року батьки розміщували в соцмережі її незграбні та інтимні знімки, чим перетворили життя дівчини «в пекло».

Вони без розбору і сорому публікували все - як я сиджу на унітазі або лежу голою в ліжку. Кожен етап був відображений і оприлюднений, - заявила дівчина.

Всього в загальний доступ було викладено близько 500 зображень. Знімками дитини поділилися 700 «френдів» її батьків. Її батько наполягає на тому, що мав право розміщувати фотографії дочки, оскільки був їх автором.

Звернутися до суду її спонукала відмова рідних видаляти фото.

Я втомилася, що мої батьки не сприймають мене серйозно, - пояснила позивачка.


Це перший випадок в Австрії, коли дитина звертається з позовною заявою до батьків, що публікували дитячі знімки своїх дітей. Адвокату належить довести в суді, що дії батька і матері порушують право дівчини на приватне життя. Розгляд справи заплановано на листопад.

The Local зазначає, що австрійські закони про конфіденційність в соціальних медіа не такі самі, як в інших країнах. Наприклад, у Франції за поширення чужих зображень може загрожувати до року в'язниці і штраф у розмірі 45 тисяч євро.

Читайте також: Курс валют на 16 вересня