Шоу-біз та культура
21 вересня 2016
Стало відомо, де пройде церемонія відкриття Євробачення-2017
У столиці обговорили місця розташування основних локацій заходу.
news-image

Як у Києві навесні 2017-го пройде офіційне відкриття Євробачення, де буде розміщена червона доріжка, Євроклуб та Євромістечко – офіційні локації міжнародного пісенного конкурсу – обговорювали під час робочої зустрічі представників Європейської мовної спілки (ЄМС), мовника-організатора Національної телекомпанії України (НТКУ), Київської міської державної адміністрації (КМДА), а також представники Стокгольма, де Єврошоу проходило у 2016 році, передає «Є!» із посиланням на Перший канал.

Червона доріжка

Невід’ємною частиною офіційної церемонії відкриття Євробачення є Червона доріжка. Це окрема медіаподія, де зберуться делегації всіх країн-учасниць міжнародного пісенного конкурсу, буде присутня преса та фанати Єврошоу.

Проведення #RedCarpet в Києві навесні 2017-го заплановано на Софійській площі. Звідти червона доріжка вестиме до місця проведення церемонії відкриття – території комплексу Софії Київської.

Церемонія відкриття

Церемонію відкриття Євробачення-2017 планують провести на території Софійського собору. За кордоном це місце відоме тим, що внесено до переліку Світової спадщини ЮНЕСКО.

Софія Київська зараз не діє як храм – це музей. Тому ми не порушимо жодних релігійних почуттів вірян, - зазначив заступник голови КМДА Олексій Резніков під час презентації цієї локації.

Він також додав, що для шанувальників конкурсу на Софійській площі встановлять екрани, на яких транслюватиметься #OpeningCeremony.

Церемонія відкриття – подія, яка зазвичай проходить в неділю, за шість днів до фінального шоу Євробачення. Усіх учасників вітають організатори та перші особи міста, що приймає конкурс. Після цього делегації відправляються до Євроклубу на офіційну вечірку з нагоди відкриття.

Євроклуб

Євроклуб – це ще одна офіційна локація Євробачення, де проводяться закриті вечірки для членів делегацій країн-учасниць, зокрема після генеральних репетицій та виступів конкурсантів.

Місцем, де розташується Євроклуб на час проведення міжнародного пісенного конкурсу в Києві, стане Конгресно-виставковий центр "Парковий". Приміщення цього комплексу за словами керівника управління туризму КМДА Антона Тараненка можуть прийняти необхідну кількість гостей.

Зазвичай у вечір після фіналу збирається дві – дві з половиною тисячі осіб. Та важливо, щоб приміщення, де діятиме Євроклуб, було максимально гнучким у питанні кількості гостей, яких можна вмістити, – додала директорка пісенного конкурсу від ЄМС Надя Буркгардт.

Євроклуб зазвичай відкривають у перший день проведення репетицій. І наступні два тижні ця локація є місцем, де учасники наймасштабнішої музичної події Європи можуть поспілкуватися в неформальній обстановці.

Але якщо на ці вечірки зможуть потрапити лише акредитовані особи, то для фанатів Євробачення й усіх жителів та гостей міста працюватиме Євромістечко.

Євромістечко

Містечко Євробачення – це та частина міста, яка один тиждень перед фіналом цілодобово житиме конкурсом.

Тут зможуть бути присутні люди, які з певних причин не потраплять на шоу до арени. У Євромістечку вони побачать виступи як артистів міжнародного пісенного конкурсу, місцевих виконавців, так і творчі проекти шкільних колективів", – розповідає про важливість #EurovisionVillage для жителів та гостей міста директор зі спонсорства та подій Highlight Event AG Ян Герменау (Jan Hermenau).

Отож, без будь-якої акредитації чи квитка на тих, хто завітає до Євромістечка, чекатиме не менш захопливе Єврошоу. Остаточне рішення щодо того, де саме в Києві розташується містечко Євробачення, має бути прийняте на початку лютого 2017 року.

Крім зазначених обов’язкових подій шоу, представники міста-господаря планують на час проведення Євробачення організувати в столиці чимало додаткових мистецьких заходів.

Читайте також: Канада відмовилась скасовувати візи для українців найближчим часом