Події
21 вересня 2016
Злочинність в Україні зросла на 23%. Деканоїдзе назвала причини.
Глава Національної поліції назвала три причини збільшення злочинності.
news-image

Сьогодні, 21 вересня, глава Національної поліції Хатія Деканоідзе під час засідання комітету Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності заявила, що злочинність в Україні зросла на 23%, передає «Є!» із посиланням на "5 канал".

Є зростання злочинності. Загальні числа які у мене є - кількість злочинів зросла на 23%. Я це завжди визнавала, ми ніколи не приховували статистику, не приховували наші помилки і проблеми, які у нас є. Близько 60% становлять майнові крадіжки. В чому проблема? Проблема в тому, що наш народ бідніє. Коли ми говоримо про реформи - якщо рука болить, то її потрібно полагодити, окремо цього не можна робити. Найголовніше - ми повинні розуміти, що ми повинні полагодити весь організм державності, - заявила Деканоідзе.
Друга проблема - це закон Савченко. 34 тис. осіб вийде на волю і дуже скоро. У закону немає зворотного зв'язку, кожен 10-ий злочин, який у нас є, реально пов'язаний з людьми, які були затримані та випущені після прийняття цього закону. Проблема номер три - мотивація поліцейських. Якби ви подивилися, в яких умовах працює, кожен слідчий, кожен наш співробітник, в яких умовах працюють опера, які працюють 24 години, щоб розкрити злочин - ні комп'ютерів, ні зарплати, - додала глава Нацполіції.
Читайте також: У Києві іноземець з молотком накинувся на жінку та пограбував