Політика
22 вересня 2016
Наступного тижня у Раді голосуватимуть за зняття недоторканності з депутата-«опоблоківця»
Луценко анонсував подання на депутата з "Опоблоку".
news-image

Наступного тижня до Верховної Ради внесуть подання прокуратури на зняття недоторканності з депутата-"опоблоківця" Миколи Скорика. Про це в Одесі заявив генпрокурор Юрій Луценко, передає «Є!» із посиланням на Gazeta.ua.

Керівник ГПУ згадав про розслідування "трагічних подій, які відбувалися 19 лютого 2014-го".

Підписана підозра колишньому першому заступнику Одеської облдерждаміністрації громадянину Орлову. В організації заворушень біля ОДА. Також є намір наступного тижня внести подання про скасування депутатської недоторканності з тодішнього голови ОДА, громадянина Скорика, - заявив Луценко.

Депутата також підозрюють в організації заворушень, заявив генпрокурор.

Побиття десятків мирних людей з комусь симпатичними, комусь несимпатичними політичними поглядами не допустимо. І тільки покаранням організаторів можна назавжди це припинити, - сказав Луценко.

Микола Скорик є членом фракції "Опозиційного блоку". Пройшов до парламенту під номером 10. Очолював Одеську ОДА з листопада 2013-го по березень 2014 року. Востаннє Верховна Рада давала дозвіл на арешт нардепа з групи "Воля народу" Олександра Онищенка. Його підозрюють у створенні газової схеми з відмивання державних коштів.

19 лютого 2014 року одесити вийшли під стіни Одеської ОДА на мітинг проти масових вбивств на Майдані. На учасників мирної акції напало близько двохсот молодиків, озброєних бітами й одягнених в однакові шоломи.  

Читайте також: Дружину екс-міністра Польщі звільнили з роботи через «втручання у внутрішні справи країни»