Україна
23 вересня 2016
Польський сейм хоче повної заборони абортів
Разом з цим парламент відкинув громадянський проект, що лібералізував законодавство у цій сфері.
news-image

Сейм скерував до подальшого опрацювання громадянський проект комітету «Стоп аборту». Пропозиція передбачає цілковитий захист життя і позбавлення свободи за виконання абортів. Також депутати вирішили, що цим проектом займеться сеймова Комісія з юстиції та прав людини, передає «Є!» із посиланням на Радіо Польща.

Разом з цим у першому читанні Сейм відкинув громадянський проект, що лібералізував законодавство щодо абортів. Проти пропозиції комітету «Рятуймо жінок» проголосувало 230 депутатів, не хотіло його відкидати 173 депутати, а 15 утрималося.

Відкинутий громадянський проект передбачав легалізацію абортів у будь-якому випадку до 12 тижня вагітності. Згідно із пропозицією, після цього жінка могла би перервати вагітність у таких самих випадках, які передбачені діючим наразі законодавством, тобто коли вагітність становить небезпеку для здоров’я і життя жінки, коли виникла унаслідок заборонених дій, а також коли плід важко або непоправно пошкоджений.

Також комітет «Рятуймо жінок» пропонував введення із першого класу початкової школи предмету «знання про сексуальність людини».

Читайте також: Туреччина не визнала кримські вибори в Думу