Резонанс
26 вересня 2016
Дипломата-контрабандистку Ліщишин звільнили з МЗС
У відомстві довели "порушення присяги".
news-image

Скандально відомий дипломат, перший секретар посольства України в Словаччині Оксана Ліщишин, яка "засвітилась" у контрабандних схемах, звільнена з дипломатичної служби. Про це ЄвроПравді повідомив заступник міністра закордонних справ України - керівник апарату Вадим Пристайко, передає «Є!»

Вона звільнена з формулюванням "за порушення присяги". Це пов’язане саме з епізодом щодо контрабанди. Підставою для такого висновку стали результати службового розслідування, – розповів він.

Відзначимо, слідчим відділом прокуратури Закарпатської області було відкрито кримінальне провадження "за фактом зловживання владою або службовим становищем, а також службовим підробленням службовими особами посольства України в Словаччині МЗС України (ч.2 ст. 364 та ч.2 ст. 366 КК України)".

За словами Пристайка, в МЗС немає висновків правоохоронних органів за порушеним провадженням.

На жаль, службове розслідування має обмежені законом часові рамки, тому ми не дочекалися висновку правоохоронних органів. Але я дуже сподіваюся, що прокуратура та суд дадуть належну оцінку діям Оксани Ліщишин, – додав керівник апарату МЗС.

Як відомо, 23 травня цього року чоловік Оксани Ліщишин в автомобілі з дипломатичними номерами намагався вивезти з країни майже 60 тисяч пачок цигарок під виглядом дипломатичного вантажу. Пізніше стало відомо, що Сергій Ліщишин здійснив через кордон десятки рейсів, імовірно, з контрабандою. Відразу після інциденту Ліщишин була відкликана до Києва і МЗС почало службове розслідування щодо дипломата-контрабандистки.

Читайте також: МЗС не звільнило дипломата, яка «засвітилась» у контрабанді цигарок