Події
26 вересня 2016
Працівники міграційної служби виготовляли підроблені паспорти жителям «ЛНР» та «ДНР»
Вартість підробленого документу становила 500 гривень
news-image

Правоохоронці Донеччини викрили групу посадовців міграційної служби, які організували злочинну схему збагачення -  поставили на потік виготовлення паспортів громадян України для жителів так званих «ЛНР» та «ДНР», передає «Є!» із посиланням на ГУНП.

До складу входили діючі та колишні працівники. Дві жінки та двоє чоловіків віком від 25 до 28 років.

Використовуючи підроблені печатки Державної міграційної служби України та комп’ютерну техніку штампували паспорти. Мешканцям тимчасово окупованої території не доводилось навіть виїжджати за її межі.

Вартість такої послуги становила 500 гривень. Так званий «паспортний стіл» знаходився у м. Маріуполь. Для цього спеціально орендували приміщення.

Під час проведення санкціонованих обшуків оперативники УЗЕ та слідчі обласної поліції вилучили 40 паспортів громадян України на різних осіб з вклеєними фотографіями та без них, гербові печатки Державної міграційної служби України, кліше з підписом, бланки, фотографії різних громадян, обладнання для виготовлення підроблених паспортів, а також 70 тисяч гривень, - йдеться в повідомленні відомства.

На даний час працівники районного управління міграційної служби затримані. Їм повідомлено про підозру за ч.3 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.

За виготовлення паспортів жителям так званої «ЛНР» та «ДНР» зловмисникам загрожу до 5-ти років ув'язнення.