Резонанс
26 вересня 2016
Поліцейська куля, вилучена з тіла Пугачова, дала можливість винести вбивці підозру – Троян
Затриманому за вбивство патрульних у Дніпрі оголошено підозру.
news-image

Затриманому за вбивство патрульних у Дніпрі О. Пугачову оголошено підозру. Особу затриманого підтвердили результати дактилоскопічної експертизи. Правоохоронцями призначено ще понад два десятки експертиз, оперативні заходи тривають. Про це перший заступник глави Національної поліції України – начальник кримінальної поліції Вадим Троян повідомив під час брифінгу сьогодні, 26 вересня, передає «Є!»

За словами Вадима Трояна, поліція очікувала результатів експертиз, призначених у рамках розслідування факту розстрілу зловмисником екіпажу патрульної поліції у Дніпрі.

Основна експертиза, яка дала нам можливість винести підозру – це те, що куля, яку вилучили з тіла підозрюваного, – це куля нашого поліцейського, – повідомив Вадим Троян.

Він наголосив, що патрульний Артем Кутушев до останнього не віддавав зловмисникові свою табельну зброю і не виконував його наказів.

Я хочу зробити акцент на тому, що він (Артем Кутушев – ред.) не лише не віддав зброю – Артем йшов на хитрість, намагався перехитрувати зловмисника, виграти час, – зазначив Вадим Троян, додавши, що під час суперечки зі зловмисником той двічі вистрілив у поліцейського.

Артем Кутушев також встиг вистрілити у відповідь.

Вадим Троян повідомив, що під час розшуку зловмисника правоохоронці виставили пости на всіх вокзалах, автошляхах, виїздах з міста, а також біля лікарень. У розшуку нападника допомогла громадськість, поширюючи інформацію про напад.

Затримали пораненого нападника в лікарні, коли той звернувся по медичну допомогу під чужим прізвищем.

Перший заступник глави Національної поліції повідомив, що в автомобілі затриманого нападника правоохоронці вилучили зразки ДНК, сліди відбитків пальців і набої.

Зброю нападника поліція ще розшукує.

За словами Вадима Трояна, результати дактилоскопічного дослідження дали змогу встановити особу зловмисника. Експерти підтвердили збіг слідів відбитків пальців людини, яка знаходиться в лікарні під арештом, з дактилоскопічною картою, зробленою у 2003 році у Донецьку у зв’язку із засудженням Олександра Пугачова за скоєння злочину.

Багато питань: Пугачов це чи не Пугачов? Це він. Дактилоскопія повністю підтверджує: це він, – зазначив Вадим Троян.

Він повідомив, що поліція вже допитала 37 свідків у цій справі. Процедуру впізнання зловмисника пройшли три свідка, які знаходилися на місці події і впізнали підозрюваного по фото.

Призначено ще 23 експертизи, зокрема експертиза ДНК, ще одна дактилоскопічна тощо.

Слідчі повідомили затриманому про підозру у вчиненні злочину, передбаченому статтею 348 Кримінального кодексу – посягання на життя працівника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця.

Оперативні заходи тривають.

Читайте також: Лікар повідомив, що підозрюваний у вбивстві патрульних у Дніпрі прооперований та вже може говорити