Події
27 вересня 2016
В Австрії у поїзда «Москва - Ніцца» на повному ходу відвалилися двері
Двері залишилися лежати на шляхах і на них наїхав експрес "Відень - Гамбург".
news-image

Поблизу австрійського міста Санкт-Пельтен в федеральній землі Нижня Австрія із російським поїздом "Москва - Ніцца" сталася надзвичайна ситуація, повідомили сьогодні в компанії "Австрійська федеральна залізниця", передає «Є!»

Як стало відомо, у поїзда в минулу п'ятницю на повному ходу при проходженні через тунель відвалилися двері одного з вагонів. При цьому вони залишилися лежати на шляхах і на них наїхав міжміський експрес ICE "Відень - Гамбург", що прямував за російським поїздом .

Двері зачепилися за вагонний візок німецького потягу, через що він був змушений зупинитися в тунелі. Майже 300 пасажирів поїзда були евакуйовані, поїздів по цій залізничній гілці було призупинено.

За даними телекомпанії ORF, російський потяг в даний час знаходиться в депо в місті Санкт-Пельтен, до нього не підпускають сторонніх осіб, зйомка також заборонена.

Австрійські фахівці відзначають, що складно визначити, чому у потягу на повному ходу відвалилася двері.

Поїзд, в'їжджаючи в тунель, виштовхує велику повітряну масу. Вона обтікає поїзд, в результаті цього в тунелі утворюється ударна хвиля і вакуум, - пояснив фахівець з технічної експлуатації рухомого складу Університету Санкт-Пельтена Отфрид Кнолль.


Читайте також: ДТП на Львівщині: автівка наїхала на працівників дорожньої служби, дві особи загинуло