Світ
27 вересня 2016
Короля Іспанії Хуана Карлоса І звинуватили у спробі дати хабар
Від імені короля організації "Чисті руки" пропонували 2 млн євро.
news-image

Короля Іспанії Хуана Карлоса І звинувачують у тому, що він намагався дати хабара розміром 2 млн євро організації "Чисті руки", щоб та відкликала позов проти його доньки інфанти Крістіни, передає «Є!»

Так, газета El Mundo поширила аудіозапис розмови глави "Чистих рук" з адвокатом Виргінією Лопес-Негрете в одному з кафе в центрі Мадрида.

Про факт спроби дати хабар повідомив генеральний секретар організації Мігель Бернад. Так, за його словами, бесіда відбулася 10 грудня 2015 року, за місяць до початку суду у справі про фінансові махінації.

Під час бесіди було озвучено "пропозицію короля - €2 млн готівкою, щоб не залишилося ніяких слідів, і інші витрати окремо, близько 300-400 тис. доларів".

Керівник організації стверджує, що пропозиція надійшла від оточення Хуана Карлоса I. Після того, як адвокат вислухала главу "Чистих рук", та "категорично відмовилась" прийняти гроші.

Слухання у справі про фінансові махінації почалися 11 січня і завершилися 22 червня. Всього у справі проходять 17 осіб.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що нині правлячи король Іспанії Філіпп VI позбавив свою сестру інфанту Крістіну титулу герцогині Пальма-де-Майоркської через корупційний скандал. 

Читайте також: Кіпр пообіцяв просувати ідею скасування віз між Росією і ЄС