Політика
27 вересня 2016
Жиріновський погрожує, що Росія може знищити об'єкти НАТО в Польщі
Російський політик сказав, що НАТО не захищатиме Польщу у разі нападу на неї Росії.
news-image

Скандальний російський політик, лідер Ліберально-демократичної партії Росії Владімір Жиріновський погрожує Польщі, передає «Є!» із посиланням на Польське радіо.

Зрештою, це вже не вперше. Він часто дозволяє собі подібні висловлювання, які Путін пізніше використовує для того, аби дізнатися як далеко він може зайти у своїх діях. Цього разу Жиріновський сказав, що «якщо на терені Польщі будуть розміщені військові об’єкти НАТО, то Росія буде змушена їх знищити».

Він також додав, що Польща для Північноатлантичного альянсу є країною нижчої категорії,і у зв’язку з цим ніхто не буде її захищати. За словами Жиріновського, поляки залишаться самі, бо ніхто не хоче вступати у конфлікт з Росією. Про це пише портал niezależna.pl із посиланням на видання «Do Rzeczy».

Екс-спікер Державної Думи Росії заявив, що Польща веде «найсильнішу у світі антиросійську пропаганду».

Нині ваша влада своєю агресивною політикою, спрямованою проти Росії, не тільки підтверджує мою думку, що Польщу треба було залишити у кордонах нашої держави. Ви ведете найсильнішу у світі антиросійську пропаганду, - заявив він в інтерв’ю «Do Rzeczy».

Жиріновський висловився також на тему розташування військових об’єктів НАТО у Польщі та країнах Балтії. Він ствердив, що вони стануть загрозою для Росії, а тому їх треба буде знищити.

Якщо на терені Польщі розташують військові об’єкти НАТО, то ми будемо змушені знищити їх. При цьому постраждає мирне населення. Зрештою я не розумію, хто забороняє Польщі і державам Балтії стати нейтральними державами?! - запитав він.

Російський політик переконаний, що у разі такого нападу поляки будуть залишені на самоті, адже Німеччина вважає Польщу «гіршим сортом».

НАТО ніколи не піде на конфлікт з Росією через будь-яку зі східноєвропейських держав. Тільки у випадку, якби ми напали на Францію, Великобританію або Німеччину, НАТО захищатиметься. Захід має Східну Європу за ніщо. […] Слов’яни – тобто поляки, росіяни, білоруси, болгари – для німців гірший сорт, - вважає Жиріновський.
Читайте також: Короля Іспанії Хуана Карлоса І звинуватили у спробі дати хабар