Суспільство
29 вересня 2016
Мер Дніпра буде отримувати премію у 800%
Обґрунтував це Філатов боротьбою з корупцією.
news-image

Дніпровська міськрада призначила меру міста Борису Філатову і секретарю міськради В'ячеславу Мішалову щомісячну премію в розмірі 8 окладів, повідомляється на офіційному сайті міськради, передає «Є!»
 
Вчора, 28 вересня депутати міської ради Дніпра проголосували за підвищення заробітної платні працівникам муніципалітету. Депутати визначили граничний розмір премій, за рахунок яких зростуть виплати.

Так, міському голові та його заступникам, секретарю та керівнику виконавчого органу міськради призначили виплату у розмірі 800% до посадового окладу; заступнику керівника виконавчого органу міськради виплачуватимуть 700%; начальникам управлінь – 650%; заступникам начальників управлінь – 550%; начальникам відділів – 500%; заступникам начальників відділів та завідувачам секторів – 450%; спеціалістам – 400%.

Здійснювати щомісячне преміювання в межах коштів, закладених на преміювання в кошторисах на утримання міської ради та її виконавчих органів на 2016 рік та економії фонду оплати праці в розмірах, що не перевищують граничний розмір, визначений у додатку, - йдеться в схваленому депутатами рішенні.

Борис Філатов пізніше прокоментував рішення міськради.

У світі одним із засобів боротьби з корупцією є висока заробітна плата чиновників. Це моя позиція, і я її відстоюю. Якщо ми не надамо чиновникам можливості отримувати гідну заробітну плату, з них буде важко питати за результати їхньої роботи. Я спілкуюся з мерами інших міст, і знаю, що така практика (підвищення зарплати. - ред.) була і в інших територіальних громадах, - зазначив Борис Філатов під час брифінгу.
Читайте також: У Херсоні на хабарі затримано віце-мера міста