Шоу-біз та культура
29 вересня 2016
В Україні заборонили ще три російські канали
Канали порушили законодавство України та були вилучені зі списку програм, які можуть ретранслювати на території України.
news-image

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення вилучила з переліку іноземних програм три російські канали, які не відповідають законодавству України. Про це йдеться на сайті відомства, передає «Є!»

Повідомляється, що йдеться про телеканали "Соmedy TV", "Наш футбол" і "Карусель".

Так, комедійний телеканалу "Соmedy TV" витягнутий зі списку іноземних програм через те, що він більше не віщає. З'ясувалося, що канал припинив мовлення ще 01.09.2014.

На телеканалі "Наш футбол" зафіксовано розміщення комерційної реклами, що є порушенням вимог частини 9 статті 13 Закону України "Про рекламу", оскільки трансляція реклами в передачах іноземних телерадіоорганізацій, які не підпадають під юрисдикцію держав-членів Європейського Союзу або країн, які ратифікували Європейську конвенцію про транскордонне телебачення, не допускається.

Таке ж порушення було зафіксовано і в ефірі дитячого телеканалу "Карусель". Крім того, в рубриці "Погода" програми "Доброго ранку, малюки" зафіксовано розміщення віртуальної карти регіонів Російської Федерації, яка охоплює територію анексованого Росією Криму.

Читайте також: За п'ять років у Києві буде створено Меморіальний центр жертвам «Бабиного яру» - Кличко