Світ
30 вересня 2016
В Єрусалимі прощаються з екс-президентом Ізраїлю, на церемонії присутній Петро Порошенко
Шимона Переса поховають на горі ім. Теодора Герцля.
news-image

У Єрусалимі почалася офіційна церемонія прощання з лауреатом Нобелівської премії миру, президентом Держави Ізраїль (2007-2014 рр.) Шимоном Пересом, у ній бере участь і президент України Петро Порошенко, передає «Є!»

Як повідомляється на офіційному сайті глави української держави, Порошенко висловив співчуття керівництву Держави Ізраїль, рідним померлого та ізраїльському народу "у зв’язку з великою втратою одного із засновників Держави Ізраїль, видатного ізраїльського державного діяча, який присвятив усе своє життя служінню своїй країні".
Зазначається, що у жалобній церемонії також візьмуть участь глави держав та урядів багатьох держав світу, велика кількість іноземних політиків та державних діячів.

Усього очікуються участь понад 100 делегацій з різних країн світу.

Згідно з повідомленням, у церемонії прощання з Пересом запланована участь президента США Барака Обами та державного секретаря США Джона Керрі, прем’єр-міністра Канади Джастіна Трюдо, прем’єр-міністра Австралії Малькольма Теренболя, прем’єр-міністра Італії Маттео Ренці, прем’єр-міністра Нідерландів Марка Рютте, президента ФРН Йоахіма Гаука, президента Франції Франсуа Олланда, президента Румунії Клауса Йоханіса, генерального секретаря ООН Пан Гі Муна та інших офіційний осіб.

Також підтвердила свою участь у жалобній церемоній делегація з Великої Британії на чолі з принцем Чарлзем із дружиною, - йдеться у повідомленні.

Колишнього президента Ізраїлю поховають на горі ім. Теодора Герцля в місті Єрусалим. На цій горі розташований головний національний меморіал Ізраїлю, який включає головний національний цвинтар країни, на якому ховають лідерів Ізраїлю і людей, які віддали за неї свої життя.

Як повідомлялося, Перес помер в ніч на 28 вересня на 94-му році життя.