Суспільство
30 вересня 2016
Суд Астрахані повторно відмовив у достроковому звільненні синові Мустафи Джемілєва
У червні 2015 року Краснодарський крайовий суд засудив Хайсера Джемілєва до п'яти років колонії.
news-image

Радянський районний суд Астрахані повторно відмовив в умовно-достроковому звільненні (УДЗ) засудженому за ненавмисне вбивство Хайсеру Джемілєву, синові депутата Верховної Ради України Мустафи Джемілєва, передає «Є!»

Вивчивши матеріали справи, суд постановив відмовити в задоволенні клопотання захисту Джемілєва про УДЗ, - сказала суддя Лілія Лисицька.

Раніше в ході дебатів прокурор зазначив, що Джемілєв адміністрацією колонії характеризується негативно, має 22 стягнення.

Джемілєв визнаний в колонії злісним порушником правопорядку, що не виявив бажання працевлаштуватися. З урахуванням всіх обставин вважаю, що необхідно відмовити в УДЗ, - сказав держобвинувач.

Разом з тим адвокат Микола Полозов зазначив, що у його підзахисного відсутній в особовій справі український паспорт, від російського громадянства він відмовився. У зв'язку з цим оскаржити свої стягнення він не може. Сам Хайсер пояснив, що не згоден з більшістю стягнень.

25 лютого радянський суд Астрахані вже відмовляв в УДЗ Хайсеру Джемілєву. Повторне клопотання про УДЗ подав у кінці серпня адвокат засудженого Микола Полозов. При цьому він зазначав, що термін ув'язнення його підзахисного спливає 26 листопада.

Раніше повідомлялося, що суд присяжних в Краснодарському крайовому суді визнав доведеним, що Джемілєв в травні 2013 року на подвір'ї власного будинку в кримському Бахчисараї випадково застрелив із рушниці друга сім'ї Февзі Едемова. Спочатку чоловікові ставили умисне вбивство.

На підставі вердикту присяжних в червні 2015 року Краснодарський крайовий суд засудив Джемілєва до п'яти років колонії. У вересні Верховний суд РФ за скаргою захисту пом'якшив покарання до 3,5 років. Джемілєв був етапований в Астрахань в колонію№10 для відбування покарання.

Читайте також: Слідчий комітет РФ порушив кримінальну справу щодо Яроша та інших керівників «Правого сектора»