Спорт
3 жовтня 2016
Тайсон Ф'юрі завершує кар'єру
Ірландець повідомив про це у Твіттері.
news-image

Одіозний британець Тайсон Ф'юрі  у своєму Twitter-акаунті заявив про завершення професійних виступів у боксі, передає «Є!»

Бокс - найсумніше з усього, у чому мені доводилося брати участь... Я - найвеличніший, і я завершую кар'єру, - написав 28-річний ірландець.

Нагадаємо, що Ф'юрі став чемпіоном світу за версіями WBA, WBO, IBO, IBF і авторитетного журналу The Ring після торішньої перемоги над Володимиром Кличком (64-4, 53 КО).

Уже в грудні 2015 року Ф'юрі позбувся одного з поясів (IBF) через відмову від обов'язкового захисту титулу проти українця В'ячеслава Глазкова (22-1-1, 13 КО). Той пояс він кинув в унітаз.

Від бою з Глазковим Ф'юрі відмовився на користь підготовки до матчу-реваншу проти Кличка, проте і йому не судилося статися. Спершу бій був запланований на липень 2016 року, проте був перенесений через травму британця. Друга дата - 29-е жовтня - також виявилася непройденою. Цього разу Тайсон відмовився від проведення бою, пославшись на депресивний стан.

Уже під час приготувань до бою Ф'юрі відмовився здавати і тест на допінг, обматюкавши антидопінговий комітет.   Пізніше він таки здав тест, проте в його крові були виявлені сліди кокаїну. Розмови про можливу втрату всіх чемпіонських поясів, що ходили раніше, значно посилилися після цієї новини. Незабаром боксер зробив заяву про завершення кар'єри.

Читайте також: Білорусу, що проніс прапор Росії на Паралімпіаді, подарували квартиру в Підмосков'ї