Суспільство
4 жовтня 2016
Михайло Гаврилюк пояснив, чому депутати не подають е-декларації
Нардеп задекларував 75 тис. зарплати за рік, однокімнатну квартиру в Чернівцях і 11 тис. доларів кредиту.
news-image

Народні депутати не поспішають подавати е-декларації, тому що система досі повністю не працює. Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" заявив єдиний народний депутат, який подав електронну декларацію, Михайло Гаврилюк, передає «Є!»

Система е-декларацій і досі повністю не працює. Я подав у декларації все, що потрібно, заробітну плату вказав. Нещодавно мені висвітилося, що я не вказав заробітну плату. Я хотів внести поправки, мені на мою скриньку прислали ключ, але в даний момент сайт не відкривається, щоб внести ці поправки. Тому можу запевнити вас, що сайт толком не працює. Я думаю, що, швидше за все, через це депутати зараз не вносять свої декларації, - вважає Гаврилюк.

Також він розповів, що саме вніс у документ.

Заробітна плата: ми вносили 2015 рік - 4 500 грн. Там вийшло у мене 75 тис. гривень, вказав свою однокімнатну квартиру в місті Чернівці, вона у мене в кредиті в даний момент, вказав свій борг, я винен банку 11 тис. доларів. Все, що у мене було, я вказав, - розповів Гаврилюк.

Він додав, що отримує компенсацію за житло, яке знімає в місті Боярці - 4 500 грн.

Так, ці виплати потрібні депутатам, якщо вони з іншої області. Ці кошти не потрібні лише тим, хто має власне житло. Оскільки в мене житла немає, мені потрібні ці кошти, і я за них вдячний, - сказав нардеп.

Зазначимо, що, згідно з повідомленням НАПК, сьогодні доступ до реєстру е-декларацій обмежений через збій у системі енергопостачання.

Заступник міністра юстиції України Сергій Пєтухов повідомив, що зараз в системі 1600 декларацій, серед яких 2 з 4 членів НАЗК, 1 з 423 народних депутатів, близько 10 з 300 детективів НАБУ і нікого з Кабміну.

Читайте також: Лише один нардеп подав е-декларацію