Події
5 жовтня 2016
Порошенко нагородив олімпійців та паралімпійців – учасників Ріо-2016
Президент подякував спортсменам за високі результати, професіоналізм і відданість справі та побажав їм здійснення усіх мрій та бажань.
news-image

Президент Петро Порошенко зустрівся з чемпіонами і призерами Олімпійських та Паралімпійських ігор 2016 року, тренерським складом і лікарями збірних та вручив високі державні нагороди найкращим спортсменам, передає «Є!» із посиланням на прес-службу глави держави.

Петро Порошенко наголосив, що радий нагоді зустрітися з усіма, хто готував успішний виступ наших спортсменів та гідно представив рідну країну для того, щоб подякувати кожному з них.

Велике спасибі вам за таке потужне представлення України, бо ця велика перемога здобута колосальною волею кожного зі спортсменів. Дякую за патріотизм і за вашу любов до України. За те, що ви продемонстрували, якою є справжня Україна в далекому Ріо, в далекій Бразилії. І за здобуту славу в ім'я України, - зазначив Президент.

Глава держави нагадав, що національна олімпійська команда України здобула 11 медалей, особливо відзначив виступи гімнаста Олега Верняєва, веслувальника на каное Юрія Чебана.

Президент відзначив Паралімпійську команду України, виступ якої у Ріо по праву називають одним із кращих в історії збірної і якою пишається кожен український громадянин.

Сказати, що це найкращий її виступ в історії паралімпійської збірної – це нічого не сказати. Українська збірна засвідчила свою авангардну роль у світовому паралімпійському русі, адже за почесне право бути в трійці найкращих спортивних держав боролись більше 170 країн, - зазначив він.

Українські паралімпійці завоювали 117 медалей, з яких 41 – золота, 37 – срібних та 39 – бронзових. Спортсмени встановили 22 рекорди світу, 32 – паралімпійські рекорди та 54 рекорди Європи з паралімпійських видів спорту.

Президент ще подякував спортсменам за високі результати, професіоналізм і відданість справі та побажав їм здійснення усіх мрій та бажань.