Події
6 жовтня 2016
У Кропивницькому голова сільради забажав 300 тис. гривень хабара
Таку суму посадовець забажав за земельну ділянку.
news-image

Правоохоронці з'ясували, що за передачу земельної ділянки голова однієї з селищних рад вимагає 300 тисяч гривень неправомірної вигоди, передає «Є!» із посиланням на ГУНП.

Аби прикрити свою злочинну діяльність зловмисник залучив посередника.

Під час досудового розслідування оперативники УЗЕ задокументували факти одержання головою і посередником неправомірної вигоди.

Спочатку вони одержали 3 тисячі доларів США за винесення на розгляд сесії селищної ради питання про оцінку земельної ділянки та здійснення впливу на офіційного оцінювача з метою заниження вартості земельної ділянки.

В подальшому за прийняття депутатами відповідного рішення та надання дозволу на викуп земельної ділянки одержали від громадянина ще 75 тисяч гривень.

Останню частину неправомірної вигоди представник підприємства повинен був передати здирникам після підписання у нотаріуса договору купівлі-продажу та акту прийому-передачі земельної ділянки, - розповіли у поліції.

5 жовтня, оперативники Управління захисту економіки у Кіровоградській області спільно з працівниками військової прокуратури Кіровоградського гарнізону Південного регіону України затримали голову однієї з селищних рад м. Кропивницький та посередника.

Вони одержали від громадянина 4 тисячі доларів США у якості хабара за виділення земельної ділянки у приватну власність.

Хабарники затримані у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Читайте також: Чиновники Миколаївської міськради причетні до зникнення держмайна на понад 1,3 мільйони гривень