Суспільство
7 жовтня 2016
Регулярне вживання ківі захистить від розвитку раку
Вчені повідомили, що регулярне вживання ківі захищає від розвитку раку.
news-image

Даний висновок наукових фахівців опубліковані в виданні Times of India, інформує «Є!».

Медики заявили на адресу ківі: "Ці фрукти є чимось більшим, ніж просто прикраса для тортів і пирогів". На їхню думку, постійне вживання ківі вкрай благотворно впливає на організм людини, захищаючи від розвитку онкології, серцево-судинних захворювань і огрядності.

Профілактичний ефект щодо небезпечних хвороб від вживання ківі медики пов'язують з присутністю в складі фрукта відразу трьох вітамінів з антиоксидантними властивостями - A, C і E. Наукові дослідження неодноразово підтверджували переважна дію цих нутрієнтів на активність вільних радикалів, з якими зв'язуються процеси окислення в організмі і розвиток запальних і пухлинних явищ. Особливо багато в ківі, за словами вчених, вітамінів С і Е.

"У ківі обидва цих вітаміну містяться в досить високому обсязі і допомагають захистити організм від вільних радикалів на всіх фронтах", - цитує видання експертів.

Тим, у кого є схильність до захворювань серця, вони порекомендували з'їдати хоча б по одному ківі в день. Це скорочує ймовірність повторення серцевого нападу, підкреслюють фахівці.

У ківі, за їхніми словами, багато харчових волокон - речовин, які довели раніше свою ефективність в профілактиці таких порушень, як судинна непрохідність і діабет.

"З'їдаючи ківі, ви допомагаєте своєму організму стабілізувати рівень цукру, а також швидше звільнитися від токсичних компонентів в кишечнику", - відзначили медики.