Україна
8 жовтня 2016
Піскун про наших прокурорів
Хто кому прийшов служити
news-image

Обговорюючи у програмі "За Чай.сom" на "5 каналі" лист Юрію Луценку від російської прокуратури, колишній генпрокурор, а нині голова Спілки юристів України, Святослав Піскун відповів на питання ведучого "скільки в прокуратурі ось таких зрадників?":

Я думаю, що в прокуратурі думки, як і у всього суспільства, різні. Знаєте, людина – одна справа на роботі, друга справа вдома. Я би поставив питання, скільки прокурорів віддано служать своїй державі, а скільки прокурорів прийшли заробити гроші собі на пенсію? Ось так треба ставити питання. І ви побачите, що буде 60 до 40 (відсотків – 5.ua). 60 – це ті, що прийшли заробити, а 40 – які чесно працюють.

Далі він пояснив, чому не зміг виправити цю ситуацію, коли обіймав посаду генпрокурора:

Поясню. Ну по-перше, тоді було все не так. Це не сьогоднішні часи. Я вам скажу відверто, що у ті часи, коли ми працювали, і я особисто, питання корупції в органах прокуратури було на зовсім іншому рівні, розумієте. Це були окремі випадки, коли прокурори просто брали хабарі, їх ловили, саджали. Ми теж шість прокурорів посадили.
Прокурори не бідно жили, вся держава не бідно жила тоді. Розумієте, не було таких вимог. Наприклад, родина прокурора якщо заробляла гроші, то ми цього прокурора з роботи не звільняли. Він писав у декларації, що дружина там-то й там-то, прикладав декларацію про те, скільки в дружини чи в дочки, чи в зятя є цих грошей, які в них є статки, і ми прокурорів за це не звільняли. Зараз звільняють. Прекрасно, побачимо що воно вийде далі

– підсумував Піскун.