Війна
9 жовтня 2016
Міністерство оборони України запрошує бойовиків «ДНР» та «ЛНР» в ряди ЗСУ
Андрій Лисенко запропонував бойовикам ідею: «Зароби, зберігши життя».
news-image

Видання "Україна.ру" опублікувало матеріал з маніпуляційним заголовком про те, що спікер Міноборони з питань АТО Андрій Лисенко нібито запрошує бойовиків з так званих "Донецької народної республіки" і "Луганській народної республіки" поповнити лави українських Збройних Сил. Таке ж повідомлення поширило інформбюро "Вести ДНР". А публікація видання "Росбалт" і зовсім говорить про пропозицію бійцям "здаватися в полон разом з танками і БМП".

Насправді, запропонована Лисенком ідея «Зароби, зберігши життя» означає не те. Як повідомляється в його пості в Facebook, "бойовик, який перегнав на нашу сторону одиницю ворожої техніки (танк, БМП, БТР, САУ) - має право в суді на зменшення або звільнення від покарання і отримує грошову винагороду, як наші бійці за знешкоджену ворожу техніку". Ні про яке «запрошенні на службу» бійців "ЛНР" і "ДНР" мови не йде, інформує «Є!» з посиланням на Проводка.info.

"Таким чином, бойовик зберігає собі життя, отримує пристойні гроші на життя і зберігає життя нашим хлопцям, яких могли б з цієї техніки пошкодити, позбавляє ворога одиниці техніки та одного фахівця, до складу ЗСУ зараховується майже безкоштовна одиниця справної техніки. Шість - в одному!"

, - Перераховує плюси програми для української сторони Андрій Лисенко.

На його думку, це дозволить прискорити завершення конфлікту і заощадить значні кошти. Також, спікер Міноборони з питань АТО нагадав про вже введеної СБУ програмі "На тебе чекають вдома". За її умовами, бойовики, які одумалися і не мають тяжких злочинів за спиною, можуть бути виправданими через суд і повернутися до своєї сім'ї.