Спорт
9 жовтня 2016
Шибайголови на мотоциклах позмагалися у мотокросі під Житомиром (відео)
Відкриття нового мототреку на Житомерщині пройшло під ревом моторів та неймовірними перегонами.
news-image

У неділю, 9 жовтня, понад сто спортсменів взяли участь у традиційних для Житомира змаганнях з мотокросу. Заїзди мотоциклістів проходили на новому треку, який за рік побудували в селі Клітчин під Житомиром. На відкритті змагань були присутні Віце-прем'єр міністр України Геннадій Зубко і мер Житомира Сергій Сухомлин.

За словами мера, саме завдяки небайдужим ентузіастам вдалося в найкоротші терміни підготувати новий мототрек, інформує «Є!» з посиланням на Житомир.info.

«Після того, як ми змушені були віддати землю треку під земельні ділянки для учасників АТО, ми розуміємо, що для цих сімей це зараз набагато важливіше, то найскладніше було знайти місце під нову трасу. Є певні вимоги до трас, тому не всі місця, які розглядалися, підходили. Зараз тут все склалося в одному. По-перше, Левків пішов назустріч, на виділення землі. Місто профінансував частково, через грант, створення цієї траси. І ініціативні люди, як Олександр Бочковський, взяли на себе організацію заходу і організацію будівництва цієї траси. Завдяки таким ініціативним людям все склалося, і сьогодні ми маємо етап кубка Королева »

, - розповідає Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

Головний організатор змагань Олександр Бочковський розповідає: після тривалих пошуків вдалося знайти підходящу площадку для проведення змагань. Більш того, новий мототрек зможе прийняти спортивні заходи не тільки всеукраїнського масштабу, а й європейського.

«По-перше, я б хотів подякувати меру Житомира Сергія Івановича Сухомлина. На торішньому мотокросі він сказав, що у нас буде новий трек, будуть нові можливості для тренувань, хоча він сам не знав, чи буде новий трек чи ні. Так склалося, що дійсно з'явилася можливість. Хочу подякувати Сергію Сухомлина, Геннадія Зубка, Олександра Рабиновича. І взагалі цей мотокрос - це велика подія. Цей трек має досить великі можливості. Звичайно, треба ще багато працювати, багато чого привести в порядок, але можливості для проведення змагань є дуже хороші. Тут зараз проходить традиційний мотокрос імені Сергія Павловича Корольова, який у нас проводиться вже в 28 раз. Це взагалі візитна картка нашого міста. Житомир - це мотоциклетний центр України. Тут учасники зі всієї України: і з Ужгорода, і з Івано-Франківська. Це фінал чемпіонату України. І так склалося, що на новому треку ми приймаємо такі серйозні змагання »

, - розповідає Олександр Бочковський.

На змаганнях представлені різні вікові категорії: від юніорів до ветеранів мотокросу. Участь в заїздах прийняв також майстер спорту міжнародного класу, багаторазовий чемпіон СРСР та України Олександр Морозов. Досвідчений спортсмен упевнений: новий житомирський мототрек з гідністю прийме змагання найвищого рівня.

«На рахунок треку - ви знаєте, дуже і дуже хороший. Не знаю, як буде навесні, коли буде спека, я думаю, що буде пил, але тут, благо, є озеро. Мені дуже подобається - технічний, швидкісний, а це найголовніше. І найголовніше. Я давно не був в Житомирі, напевно, років тридцять, в 1985-му році. Вибачте, траса за містом, а ви подивіться, скільки народу. Значить, люди переживають, була якась реклама, і любителів спорту дуже багато. Мені дуже приємно тут виступати »

, - розповідає Олександр Морозов.