Siemens порушує санкції щодо РФ
Скандал навколо газових турбін у Криму
news-image

Після скандалу навколо можливого використання РФ газових турбін виробництва Siemens на електростанціях в Криму, в німецькій компанії заявили, що контракт від самого початку виключав таку можливість.

 

Угода між Siemens Gas Turbine Technologies LLC, спільним підприємством Siemens і російською енергомашинобудівною компанєю "Силові машини", і російським "Технопромекспорт" не передбачає використання поставлених Росії газових турбін на території включеного українського півострова Крим. Про це у відповідь на запит DW повідомили у відділі комунікації Siemens AG в Мюнхені в понеділок, 10 жовтня, повідомляє «Є!».


Крім цього в компанії підкреслили, що угодою передбачається використання турбін на електростанції поблизу станиці Раєвська в Краснодарському краї.

Клієнт, безпосередньо перед відправкою продукції, ще раз письмово підтвердив, що турбіни в результаті залишаться в цьому місці

- сказано в коментарі Siemens.
Reuters і "Ведомости" повідомляли про наміри обійти санкції.


У серпні агентство Reuters повідомило, що дочірнє підприємство німецької компанії Siemens, створене в 2015 році, планує, всупереч санкціям щодо РФ, поставити турбіни для електростанцій в Криму. Тоді представник Siemens заявив, що ні сам концерн, ні будь-яка з його дочірніх підприємств не будуть поставляти турбіни для кримських електростанцій, а техніка буде продана в станьцію Тамань в Краснодарському краї.


Понад рік тому, в кінці червня 2015 року, російська газета "Ведомости" повідомляла, що компанія "Технопромекспорт", дочірня структура держкорпорації "Ростех", планує придбати у Siemens Gas Turbine Technologies LLC обладнання для двох кримських електростанцій.

Турбіни і правда спочатку відправлять в Тамань, але це формальність, щоб обійти санкції

- пояснив раніше співрозмовник газети. Всі зацікавлені сторони в червні 2015 року відмовилися коментувати ситуацію.