Політика
12 жовтня 2016
Французький президент багато на себе бере! - Аваков відповів Оланду
Глава МВС України сказав, що він готовий битися за свободу за підтримки друзів, а не зрадників.
news-image

Глава МВС України Арсен Аваков на своїй сторінці у Фейсбуці розкритикував виступ президента Франції Франсуа Олланда на сесії ПАРЄ, в якому той зажадав спочатку проведення виборів на Донбасі, і лише потім виведення окупаційних військ Росії з української землі і повернення контролю України за україно-російської кордоном, передає «Є!»

Французький президент багато на себе бере! Спочатку потворні висловлювання міністра закордонних справ Франції Еро під час візиту в Україну, тепер президент Олланд ...

Я не міністр закордонних справ і не дипломат. Але я член українського уряду, який представляє в уряді другу за величиною фракцію парламенту «Народний фронт». Я представляю в уряді тих воїнів, патріотів і добровольців, які ціною свого життя і здоров'я відстоюють Україну на фронті проти зграї скажених собак путінського режиму, проти тих, хто приніс на нашу землю кров і горе. У мене власна міра відповідальності перед Україною.

Я місяці провів на Євромайдані. І на цій війні проти російських бандитів і окупантів загинули мої товариші.

І я говорю Вам, пане Олланд, що не смійте вказувати нам віддавати території України і мільйони життів наших громадян під путінський режим, тому що так вам здається зручним! - емоційно висловився Аваков.


Міністр зауважив, що Президенту Франції слід згадати уроки історії напередодні Другої світової війни. Зокрема, "як освічена Європа, перед тим як бути поневоленою Гітлером, умиротворяла агресора,  не помічала і пояснювала необхідністю і політичним балансом, спочатку аншлюс Австрії та Чеських Судет, потім отримала фашистську диктатуру та окупацію".

Ваші пропозиції та трактування врегулювання війни на Донбасі - не прийнятні і обурливі для будь-якого справжнього українця. Віддавши Путіну Україну - Ви втратите Європу, втратите власну свободу. Не тіште себе ілюзіями - створіть реальний антипутінський демократичний фронт вільних людей, і не умиротворяйте агресора! - написав міністр.

Арсен Аваков відмітив, що розраховує на те, що його позицію підтримує більшість міністрів Кабінету міністрів України і більшість членів парламенту.

Розраховую, що крізь еківоки «дипломатичних танців», Вам, пане Президенте, стане зрозуміло, що Україна не збирається купувати свою свободу і незалежність, а збирається за них битися! І розраховує на підтримку друзів, а не зраду попутників, - підсумував міністр.
Читайте також: «Спочатку - вибори на Донбасі, а потім Україна поверне контроль над кордоном» - президент Франції