Політика
11 грудня 2014
Рада вимагає від Росії звільнити Надію Савченко
Депутати звернулися до Держдуми і особисто до президента РФ Путіна.
news-image

Зокрема, у зверненні Верховна Рада України закликала Держдуму і президента РФ Володимира Путіна вжити заходів для звільнення української льотчиці, народного депутата (фракція "Батьківщина") Надії Савченко.

Сьогодні на засіданні парламенту  за відповідну постанову з урахуванням пропозицій комітетів проголосував 321 народний депутат .

"Враховуючи те, що 27 листопада 2014 Надія Вікторівна Савченко отримала повноваження народного депутата України VIII скликання, Верховна Рада України звертається до Державної  Думи  Федеральних Зборів Російської Федерації, до президента Російської Федерації, інших органів  державної влади та посадових  осіб Російської Федерації із закликом вжити всіх можливих необхідних заходів для якнайшвидшого звільнення української льотчиці і народного депутата України VIII скликання Надії Вікторівни Савченко ", - йдеться у зверненні ВР.

Крім Савченко, парламентарії вимагають звільнити "всіх громадян України, які за період збройного конфлікту на сході України були захоплені в полон, незаконно перевезені на територію Російської Федерації і всупереч їх волі утримуються на території Російської Федерації".