Світ
14 жовтня 2016
Найбільшу заставу в історії штату Нью-Йорк призначено за заарештовану росіянку
Влада США зареєструвала заставу в 100 млн дол.
news-image

Управління виправних установ Нью-Йорка зареєструвало заставу за звільнення росіянки Світлани Захарової, обвинуваченої у вимаганні грошей у колишнього губернатора цього штату Еліота Спітцера, в $ 100 млн. При цьому кримінальний суд нью-йоркського району Манхеттен встановив цю заставу в розмірі $ 1 млн. Про це повідомив адвокат Аркадій Бух, передає «Є!» із посиланням на ТАРС.

Управління виправних установ зареєструвало заставу для Захарової в $ 100 млн. Виходить, що це найбільша застава в історії штату Нью-Йорк. Зараз вони намагаються розібратися, що мав на увазі суддя. Він назвав суму в $ 1 млн, - сказав юрист.

За його словами, належить провести окреме засідання суду, щоб розібратися в ситуації.

На слуханнях буде вирішуватися, чи це помилка, чи все правильно, - сказав юрист.

Він констатував, що зібрати або гарантувати таку суму грошей вкрай складно.

Люди повинні поставити своє ім'я під заставою, потім з'явитися до судді і сказати, що готові поручитися за Захарову і готові забезпечити заставу своїми будинками і власністю, - пояснив Бух.

З його точки зору, якщо заставу внесуть чоловіки, то преса неминуче припустить, що це колишні клієнти Захарової. Якщо заставу забезпечать жінки, то їх запідозрять у тому, що вони є її колегами.

Тому дуже важко знайти людей, готових поручитися за неї, - підсумував юрист.

Крім вимагання, їй інкримінується крадіжка в особливо великому розмірі (від $ 50 тис. і вище), підробка документів та їх зберігання.

У лютому 26-річна Захарова, яка фігурує також під прізвищем Тревіс, стверджувала, що Спітцер напав на неї в готелі Plaza і намагався задушити. Жінка не висувала звинувачень на адресу екс-губернатора, а наступного дня після інциденту покинула територію США. Адвокат Спітцера назвав заяву Захарової безпідставною і викликаною "сильним емоційним стресом".

Адвокат також повідомив, що суд над Захарової може початися через пару років.

Внесення застави за часом ніяк не обмежена. Якщо вона не внесена, то Захарова повинна перебувати під вартою до початку суду присяжних. З огляду на те, що манхеттенський суд діє дуже повільно, суд присяжних може початися навіть через пару років. Тобто це реально довго, - зауважив юрист, обмовившись, що висловлює особисту точку зору, засновану на досвіді і практиці в США.


Читайте також: Стало відомо і'мя найбагатшого спортсмену світу, який не досяг 30-річного віку