Світ
14 жовтня 2016
У небі над Женевою помітили НЛО (фото, відео)
Офіційний представник женевської поліції заявив журналістам, що крім звичайного авіатрафіку в цьому секторі не було ніякого літаючого об'єкта.
news-image

Над Женевою був помічений непізнаний літаючий об'єкт. На знімках, опублікованих в газеті La Tribune de Genеve, на тлі чорного неба можна розрізнити овал, що світиться і на ньому - три точки, передає «Є!»

НЛО помітили кілька очевидців, які перебували в різних місцях, - йдеться в статті.

Один з них - гравець женевського футбольного клубу "Серветт" Маріас Фіткевіц. На його фото овал, що світиться, "висів" над промисловим передмістям Ла-Прей, поруч зі стадіоном.

У свою чергу, в газеті "20 хвилин" опубліковано свідчення очевидця на ім'я Саша, який повідомив, що він побачив НЛО в середу "близько 20:30".

Все тривало приблизно 20 секунд, потім об'єкт різко полетів", видаючи скрипучий звук, а розміром він був "великий, як літак з двома статичними вогнями по краях, схожими на прожектори,- згадав очевидець.

У соціальних мережах подія стала темою жвавого обговорення. Хтось вважав повідомлення про незвичайний об'єкт в Ла- Прай фальшивкою. Висловлюються також припущення, що це міг бути запущений кимось безпілотник.

Однак цю версію відкинув представник однієї з компаній, що займаються аерозйомками, Фабіо Широн, який заявив:

Ця машина представляється мені дуже великою для дрона.

Він, втім, не виключив, що це міг бути нестандартний безпілотник, незвичайну конструкцію якого визначив замовник.

За даними преси, 12 жовтня схожий об'єкт бачили в небі близько 22:00 в Лозанні, а о 23:00 - в сусідньому з Женевою містечку

Офіційний представник женевської поліції Клод Кантьелло заявив журналістам:

Центральна телефонна станція поліції не зареєструвала жодного дзвінка на цю тему. Ми питали у контролерів міжнародного аеропорту, і вони нам сказали, що крім звичайного авіатрафіку в цьому секторі не було ніякого літаючого об'єкта.

Також не повідомили поки про щось незвичайне 12 жовтня в небі над Женевою і сусідніми районами ні швейцарська армія, ні прикордонний корпус.