Події
14 жовтня 2016
У Таїланді тимчасовим регентом став 96-річний генерал
Спадкоємець таїландського престолу кронпринц Вачіралонгкорн раніше попросив не поспішати з процедурою його вступу на престол.
news-image

Глава Таємної ради при королі Таїланду Прем Тінсуланон став тимчасовим регентом після смерті короля Пуміпона Адульядета і добровільної відстрочки у престолонаслідуванні кронпринца Вачіралонгкорна. Про це в п'ятницю повідомляє Bangkok Post, передає «Є!» із посиланням на ТАРС.

Відповідно до конституції Таїланду генерал Прем Тінсуланон призначений регентом. У разі затримки прокламації престолонаслідника, глава Таємної ради повинен стати тимчасовим регентом, - пише видання.

96-річний Прем Тінсуланон, очолює Таємну раду при королі Таїланду з 1998 року. Він відомий як один з найвпливовіших фігур в таїландській політиці.

З 1980 по 1988 році генерал Тінсуланон був прем'єр-міністром королівства.
Раніше прем'єр-міністр країни Прают Чан-Оча повідомив журналістам, що спадкоємець таїландського престолу кронпринц Вачіралонгкорн сам попросив не поспішати з процедурою вступу на престол, "давши йому можливість сумувати разом з нацією".

Дайте нам можливість вибрати правильний час, - сказав Чан-Оча.

За його словами, кронпринц Вачіралонгкорн підтвердив, що буде виконувати свої обов'язки спадкоємця престолу після смерті свого батька, короля Пуміпона Адульядета.

Нагадаємо, 13 жовтня після тривалої хвороби в лікарні в Бангкоку помер король Таїланду Пуміпон Адульядет. Офіційних повідомлень про порядок проведення похорону Рами IX поки немає. Однак, відповідно до існуючої практики і буддійським традиціям, церемонія може пройти протягом року. Весь інший час буде присвячено прощанню з померлим.

Читайте також: У Таїланді скасовуються вечірки та свята в туристичних місцях