Війна
16 жовтня 2016
Великобританія та США поставили ультиматум Асаду та його прихильникам
Джонсон підкреслив, що у ЄС немає ніяких інтересів в сирійському конфлікті, проте цю «нелюдську бійню на Близькому Сході необхідно припинити.
news-image

Великобританія і Сполучені Штати заявили, що вони розглядають можливість введення додаткових санкцій проти президента Сирії Башара Асада та його прихильників, зокрема - Росії, закликаючи її «допомогти покласти край сирійській війні».

Про це інформує «Є!» з посиланнями на ReplayUA.

Глава британського МЗС Борис Джонсон заявив журналістам: «Дуже важливо, що ми не знижуємо тиску, продовжуючи схиляти Асада і його прихильників до завершення війни. У зв'язку з цим ми готові прийняти рішення про введення нових, додаткових санкцій проти сирійського режиму і його сподвижників, зокрема - всіх винних у скоєнні військових злочинів, що розглядаються в даний момент Міжнародним кримінальним судом ».
Він додав: «У загальному підсумку, ці заходи повинні досягти своєї мети і серйозно нашкодити особам, винним в цих злочинах і ці люди повинні зараз серйозно про це подумати». Джонсон підкреслив, що у ЄС немає ніяких інтересів в сирійському конфлікті, проте цю «нелюдську бійню на Близькому Сході необхідно припинити».